У Харкові затримали двох людей, які, ймовірно, причетні до підпалу військових авто

Затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі.

t.me/patrolpolice_ua

Правоохоронці Харкова затримали двох осіб, які підозрюються у підпалах військових автомобілів. Про це повідомляє Нацполіція.

- Близько 2 години ночі до поліції надійшло повідомлення про підпал військового авто на проспекті Байрона. Патрульні, обстежуючи прилеглу територію, виявили двох чоловіків, котрі спробували втекти. Одного з чоловіків наздогнали і під час перевірки виявили в його рюкзаку легкозаймисті речовини. Також у телефоні громадянина інспектори виявили відео, яке вказувало на його причетність до підпалу автомобіля. Неподалік затримали також іншого громадянина, ймовірно, причетного до підпалу. Затриманих чоловіків одразу передали слідчо-оперативній групі, - розповіли правоохоронці.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, чоловіки, бажаючи підзаробити, через месенджер "Telegram" налагодили контакт із "роботодавцем" - за попередньою інформацією співробітником російської спецслужби. Від куратора чоловіки отримали завдання – підпалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ.

Затриманим повідомлено про підозру за фактами вчиненого, відповідальність передбачена за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чи пошкодження майна) та ч.1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) Кримінального кодексу. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідство продовжується.