Звільнені росіяни Кара-Мурза та Пивоваров закликали Захід "протягнути руку" РФ

Санкції проти Москви вони вважають "несправедливими".

REUTERS

Звільнений з обміну російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза заявив, що західні країни запровадили низку санкцій не проти влади Росії, а проти всієї країни та її громадян. Про це пише російське видання "Медуза".

- Ми дуже часто бачимо, що санкції західних демократичних країн спрямовані вже не проти режиму Путіна і не проти конкретних злочинців у вищих лавах режиму Путіна, а проти всієї країни, проти всіх російських громадян, - заявив росіянин.

Він наголосив, що введені обмеження проти РФ нібито "дають російській пропаганді можливість уявити, що росіяни опинилися в кільці ворогів". На його думку, такі заходи є "вкрай несправедливими та контрпродуктивними". Також Кара-Мурза нагадав, що продовжить політичну роботу на міжнародному напрямі.

- Принцип закону Магнітського полягає в тому, що особисто ті люди, які – на підставі підтверджених та правдивих даних – брали участь у корупції та порушенні прав людини у своїй країні, більше не зможуть вивозити вкрадене та користуватися благами демократичних принципів у країнах Заходу. Ми бачимо останніми роками, особливо після початку війни, що від цього принципу відійшло багато демократичних країн, - сказав він.

Тим часом колишній глава руху "Відкрита Росія" Андрій Пивоваров, який також звільнився в рамках обміну ув'язненими, закликав Захід послабити санкції проти Росії. На пресконференції в Німеччині він попросив західні країни "протягнути руку" росіянам, надавши їм можливість побачити світ та здобути освіту. Він зазначив, що таким чином вдасться розвінчати "міф про обложену фортецю".