Україна посідає 41 місце у медальному заліку Олімпіади-2024

У скарбничку нашої збірної додалося дві медалі.

REUTERS

За підсумками сьомого дня Олімпійських ігор у Парижі Україна займає 41 місце в медальному заліку з двома нагородами - срібною та бронзовою. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

Учасники національної збірної України змагалися у семи видах спорту. Боксер Олександр Хижняк забезпечив Україні третю медаль Олімпіади – щонайменше бронзову. У синхронних стрибках у воду з триметрового трампліна Олег Колодій та Данило Коновалов посіли сьоме місце у фіналі з результатом 348.27 балів. В академічному веслуванні Ігор Хмара та Станіслав Ковальов фінішували п'ятими у фіналі B, завершивши змагання на 11 місці серед легких парних двійок.

У кульовій стрільбі (малокаліберний пістолет 25м) Олена Костевич посіла 25 місце у кваліфікації та не вийшла у фінал, завершивши виступи на Олімпіаді. У дзюдо (вагова категорія 78 кг+) Крістіна Гоман програла в 1/16 фіналу Маріт Кампс із Нідерландів з шидо та вибула зі змагань. У легкій атлетиці Михайло Кохан із результатом 77.42м впевнено пройшов у фінал змагань у метанні молота.

У жіночих стрибках у висоту у фінал вийшли дві з трьох представниць України – Ярослав Магучих та Ірина Геращенко, подолавши висоту 1.95м. Юлія Левченко не змогла взяти висоту 1.83м.. Олександр Погорелко, Тетяна Мельник, Данило Даниленко та Мар'яна Шостак з результатом 3:15.51 посіли шосте місце у своїй групі і 14-те у кваліфікаційному раунді змішаної естафети 4х. Роман Кокошко завершив виступи на Олімпіаді у штовханні ядра з результатом 19:36, не пройшовши кваліфікацію.

У гребному слаломі (каяк-крос) Вікторія Усс посіла 26-те місце у кваліфікації та продовжить змагання 3 серпня у першому раунді. У боксі (вагова категорія 80 кг) Олександр Хижняк забезпечив Україні третю медаль Олімпіади-2024, перемігши Вандерсона Перейру з Бразилії до 1/4 фіналу одноголосним рішенням суддів – 5:0.