У фіналі Олімпіади зустрінуться дві боксерки, які не пройшли гендерний тест

Спортсменка з Тайваню, що провалила гендерний тест, перемогла Сітору Турдібекову з Узбекистану.

dailymail.co.uk

У п'ятницю, 2 серпня, на Олімпіаді боксерка Лінь Юй-Тін з Тайваню, яка раніше не пройшла ґендерний тест, перемогла за очками на рингу свою суперницю Сітору Турдібекову з Узбекистану. Сітора відмовилася спілкуватися із журналістами після бою, пише Daily Mail.

Після цього бою знову заговорили про те, що бої між жінками та жінками-трансгендерами є несправедливими. Юй-Тін пробилася у фінал змагань з боксу наступного дня після того, як ще одна спортсменка, яка провалила ґендерний тест, здобула перемогу. Алжирка Іман Хеліф перемогла італійку Анджелу Каріні в сутичці, яка тривала лише 46 секунд. Каріні припинила бій і заявила про несправедливість, після чого відмовилася потиснути Хеліф руку.

Раніше в МОК, незважаючи на те, що спортсменки не пройшли тести, дозволили їм вийти на ринг, проте пізніше визнали, що ґендерні правила - це "мінне поле". Наразі невідомо, чи збирається міжнародний комітет приймати додаткові рішення щодо майбутнього фіналу та чи будуть внесені якісь коригування до чинних правил.