Притула відповів, чому не на фронті, - отримав відстрочку від мобілізації

Ексведучий "Нового каналу та волонтер Сергій Притула отримав відстрочку від мобілізації як багатодітний батько.

Укрінформ

Ексведучий "Нового каналу" та волонтер Сергій Притула отримав відстрочку від мобілізації як багатодітний батько. Про це він розповів в інтерв'ю "Укріфнорму", коментуючи закиди, чому він не фронті.

- Чому Сергій Притула не в ЗСУ? Питання, можливо, не до мене. У січні 2024 року я прийшов до ТЦК, пройшов ВЛК, отримав відстрочку як багатодітний батько. І, власне, перебуваю у стані очікування та готовності. Якщо зміниться щось у законодавстві чи якщо держава ухвалить якісь нові правила і скаже «алга» –  значить, «вперед», - розповів Притула.

За словами Притули, він розмірковував над тим, щоб піти на фронт добровільно, проте військові переконали його цього не робити.

- Власне, у мене був ось цей моральний виклик “піти чи не піти” ще у 2022 році. Тому що зі всієї моєї родини я був єдиним дорослим, хто безпосередньо не взяв зброю до рук. Мій старший брат пішов добровольцем із "кордівцями", а два брати мої двоюрідні – офіцери Збройних сил України, хресний син – офіцер Держприкордонслужби. І я такий у моменті – мені треба. Але саме військові стали тими людьми, які мене переконали, що не потрібно робити поспішних кроків, слід займатися тим, чим ти займався всі ці роки до повномасштабного вторгнення, - розповів Притула.

Сергію Притулі 43 роки. Від першої дружини має 16-річного сина Дмитра. З другою дружиною Катериною Сопельник виховує двох доньок - семирічну Соломію та трирічну Стефанію. Сестра Катерини Світлана Сопельник є дружиною олігарха Віталія Хомутинника. 

19 серпня 2020 року Сергій Притула оголосив про свій вихід з "Вар'яти-шоу" і закінчення кар'єри шоумена. З 2020 року Притула опікується власним благодійним фондом, який збирає гроші для ЗСУ.