Тендер на відбудову "Охматдиту" скасують і проведуть заново, - Ляшко

Цього разу тендер проведуть вже на Prozorro.

Тендер на відбудову дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, яка потрапила під обстріл 8 липня, скасують. Його проведуть заново вже на Prozorro. МОЗ запросило до участі у конкурсі найбільші будівельні компанії. Про це повідомив на брифінгу голова МОЗ Віктор Ляшко.

МОЗ планує скасувати й оголосити новий тендер на відбудову пошкодженого нового корпусу "Охматдиту", на якому перемогло запорізьке ТОВ "Буд-Технолоджі".

- Є застереження, що на балансі цієї компанії немає відповідної кількості техніки, яка дозволить працювати та виконувати ті роботи, що передбачені, - сказав Віктор Ляшко.

Він також зазначив, що наступного тижня благодійний фонд "Охматдиту" перерахує кошти на казначейський рахунок закладу. Наступний тендер відбудеться вже в електронній системі Prozorro та за правилами публічних закупівель. До проведення тендеру буде залучено ДП "Медичні закупівлі".

Крім того, після резонансу щодо тендеру МОЗ та "Охматдит" ініціюють створення наглядово-ревізійної ради, до якої ввійдуть шість благодійників, які найбільше задонатили, а також по одному представнику від МОЗ та лікарні і представники будівельних підрядників - загалом 15 осіб.