Тривалість використання посудомийних машин без передчасного ремонту залежить від виконання кількох правил. Якщо не нехтувати регулярним технічним обслуговуванням, техніка працюватиме без збоїв, повністю справляючись з миттям кухонного приладдя. Загальні правила роботи з автоматичними побутовими агрегатами встановлені виробником. Перед першим запуском посудомийки рекомендується ознайомитися з рекомендаціями щодо застосування, зазначеними у паспорті пристрою.
Початкове тестування техніки
Перед повноцінним використанням посудомийки необхідно провести перевірку справності в холостому режимі. Таке тестування допоможе визначити наявність несправностей:
- перетискання шланга або дроту підключення;
- часткової розгерметизації;
- помилок у роботі електронного управління.
Також холосте промивання видаляє з техніки заводське мастило і дрібні засмічення.
Тестування посудомийної машини проводять у тій послідовності, що й повноцінний цикл. Спочатку потрібно вибрати робочий режим, який визначає етапи промивання. Це можна зробити, натиснувши кнопку на панелі керування. Після закінчення перевірного процесу ополіскування необхідно почекати, поки агрегат охолоне, і можна починати його використання з повним навантаженням.
Основні рекомендації щодо використання
Якість ополіскування кухонного начиння в посудомийці залежить від грамотно підібраних миючих засобів та правильного завантаження. Посуд потрібно розташувати так, щоб вода обтікала її з усіх боків. Завдяки вільному розміщенню та якісному гелю або порошку можна обійтися без повторного миття скляних поверхонь. Якщо хочете, щоб техніка, наприклад посудомийка Siemens працювала справно, слід дотримуватися певних порад:
- Видаляйте великі залишки їжі з каструль і тарілок перед завантаженням у миючий кошик.
- Використовувати програму, що найбільш підходить для поставленого завдання, — стандартну, економну або інтенсивну.
- Перед включенням перевіряти щільність закриття дверей.
- Не відкривайте техніку під час роботи.
- Виймати чистий посуд акуратно, тільки після повного остигання машинки.
- Регулярно очищати розпилювачі та фільтруючі мембрани від харчового сміття.
Періодичне чищення та протирання робочої зони збільшує термін служби техніки. Зміст внутрішніх поверхонь посудомийки у чистоті запобігає появі неприємного запаху. Правильний вибір робочого циклу ополіскування допомагає заощаджувати витрати електроенергії та оптимізує процес виконання завдання. Дотримання всіх порад забезпечить безпеку та комфортне використання автоматичного миття для посуду.