Кількість вступників до українських вузів скоротилася на третину, - МОН

У відомстві розповіли, скільки абітурієнтів претендують на бакалаврат.

Pixabay

У 2024 році українські навчальні заклади отримали заяви на вступ від 189 тисяч абітурієнтів, які прагнуть здобути освіту на рівні бакалавра. Про це "УП.Життя" повідомили в пресслужбі Міністерства освіти та науки.

У відомстві зазначили, що у 2023 році кількість охочих навчатися в українських вишах перевищила 282 тисячі осіб, що на ніж 90 тисяч більше проти цього року. Подання заяв на вступ на бакалаврат завершилося 31 липня. Очікується, що остаточні рейтингові списки з кожної спеціальності будуть доступні не пізніше 5 серпня, коли будуть опубліковані рекомендації щодо зарахування до бюджету.

Початок надання рекомендацій щодо зарахування на контрактну форму навчання в Україні заплановано на 9 серпня. Після отримання рекомендації до зарахування абітурієнт має підтвердити вибір навчального закладу, виконати вимоги до зарахування згідно з правилами обраного вишу та укласти договір про надання освітніх послуг. Установи вищої освіти зараховуватимуть вступників до бюджету до 10 серпня, на контракт – до 30 серпня.