Совенята з Липців, яких врятували військові, будуть жити у Київському зоопарку

Арея та Маґуру знайшли знесиленими у клітці в зруйнованому будинку.

t.me/DIUkraine/4178

1 серпня представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України передали до Київського зоопарку двох совенят - тепер вони житимуть у спеціальному авіарії. Птахів звуть Арей та Маґура, і їхня історія могла б завершитись трагічно, якби не воїни 92 окремої штурмової бригади ЗСУ, які їх врятували на Харківщині. Про це повідомляє ГУР МО України.

Під час бойового завдання поблизу села Липці Харківської області бійці роти ударних безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92 ОШБ знайшли совенят у зруйнованому обстрілами будинку на звільненій території. Вони перебували у клітці голодні та виснажені, їх  евакуювали із зони бойових дій.

 - Врятували двох совенят, які без українських захисників загинули б. Власне, наші воїни рятують життя не тільки українських людей, але і братів наших менших, - сказав представник ГУР МО України Андрій Юсов.

 Оскільки сова - символ Воєнної розвідки України, воїни 92 бригади передали врятованих птахів під опіку начальника ГУР МОУ Кирила Буданова. Він вирішив, щоб Арей і Маґура знайшли новий дім у Київському зоопарку.

 - Це позиція генерала Буданова, що це має бути спільна радість. І українські діти насамперед матимуть можливість спілкуватися з українськими совоньками, - зазначив Андрій Юсов.

 Гендиректор Київського зоопарку Кирило Трантін сказав, що у птахів все буде добре на 100%. Вони пройдуть реабілітацію та адаптацію.