На Полтавщині побував американець, який пішки подорожує Україною

До нашої країни він також пішки прийшов із Польщі.

suspilne.media

Полтавську область відвідав Джиммі Райс зі Сполучених Штатів, який мандрує пішки, зображуючи Ісуса. Він несе на собі хрест вагою 25 кілограмів, який зробив сам. Джиммі йде Україною з минулого року, розпочавши свою подорож із Варшави, де він жив раніше, пише "Суспільне".

- Я хотів потрапити до України. Це була перша країна, яку я відвідав, і я хотів обов'язково повернутися сюди. У вас є щось, чого ми могли б багато чого навчитися у Сполучених Штатах – це сімейні цінності. Ви ближче один до одного, ви набагато ближче один до одного. У Сполучених Штатах нам важко утримувати наші сім'ї разом, – сказав Райс.

За час свого перебування в Україні він потрапляв під обстріл. Вперше – у місті Звягель Житомирської області, потім – у Києві. З усіх міст йому найбільше сподобалися Рівне та Лубни. Він зізнався, що носити хрест важко, тому він іде не щодня. Зараз він прямує у бік Харкова, але каже, що не знає, яке місто стане фінальною точкою його подорожі.

- У дні, коли я проходжу понад 20 кілометрів, я почуваюся жахливо. Але я не думаю, що це найгірше. Найгірше – це усвідомлювати, що я не можу допомогти комусь. Я не маю сили, як в Ісуса. Життя сповнене страждань. Можливо, коли люди бачать, як я страждаю, несучи цей хрест, вони розуміють, що страждають не одні, – зазначив чоловік.