У Генштабі ЗСУ розглядають добровільний призов без участі ТЦК

Якщо зміни ухвалять, командири військових частин зможуть призивати військовозобов'язаних, які виявили бажання служити, без участі ТЦК.

Генеральний штаб ЗСУ розглянув пропозиції щодо змін до порядку проведення призову, згідно з якими командири військових частин зможуть призивати військовозобов'язаних, які виявили бажання служити, без участі ТЦК. На думку військових, такий варіант добровільного призову дуже спростить залучення громадян до ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба штабу.

- Генеральним штабом Збройних сил України в ініціативному порядку опрацьовано пропозиції щодо змін до "Порядку проведення призову громадян на військову службу з мобілізації, на особливий період", що надають можливість командирам військових частин здійснювати призов військовозобов'язаних, які виявили бажання проходити військову службу, без участі у цих заходах територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, - розповіли у штабі.

У Генштабі вважають, що впровадження цих змін дозволить спростити механізм залучення громадян на військову службу по мобілізації, а командирам військових частин - підібрати та призвати на військову службу особовий склад, мотивований для захисту України. Також військовозобов'язані зможуть обрати вакантні посади, які є у військових частинах, у тому числі за спорідненою цивільною спеціальністю чи навичками, нівелювати ризики для громадян бути покликаними через ТЦК та СП до інших військових частин (не на власний вибір).