Співробітники ГУР передали до зоопарку Києва врятованих на фронті совенят

Пташенята, яких вивезли із зони бойових дій, житимуть у київському звіринці.

suspilne.media

Співробітники Головного управління розвідки передали до Київського зоопарку двох врятованих у зоні бойових дій на Харківщині совенят. Про це пише "Суспільне".

- Врятували двох совенят, які б без українських захисників загинули. Вони були у клітці. І клітка була зачинена, і будинок зруйновано. Власне, українські воїни рятують життя, і життя не лише українських людей, але й наших братів менших, - сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Пташенят виявили під час виконання бойового завдання українські бійці 92-ї окремої штурмової бригади. Відбивши у російських військ позиції на Харківщині, в одному із зруйнованих обстрілами будинків виявили совенят.

Оскільки символом ГУРу є сова, військові надумали подарувати врятованих птахів керівникові Головного управління розвідки Кирилу Буданову. Голова ГУР вирішив, що милуватися пташенятами має не лише він, але й українські діти, а тому їх передали до звіринця.

Їх назвали Арей та Магура. Генеральний директор Київського зоопарку Кирило Трантін зазначив, що звіринець приймає на реабілітацію тварин і птахів, а тому закликав українців не кидати тих, кому потрібна допомога, а везти їх до зоопарку.