У київському ставку знайшли уламки російської крилатої ракети

Зі ставка у Святошинському районі дістали залишки російської ракети Х-101 класу «повітря — земля».

facebook.com/mrcshrdsnsukraine

У київському ставку знайшли уламки російської крилатої ракети Х-101. Про це 1 серпня повідомив Мобільний рятувальний центр швидкого реагування ДСНС України.

- У Києві водолази-сапери Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України у Святошинському районі обстежували акваторію одного із місцевих ставків. Під час робіт фахівці виявили та вилучили безпечні залишки російської стратегічної крилатої ракети Х-101 класу «повітря — земля», - розповіли у фейсбуці мобільного рятувального центра.

Уламки ракети транспортували на спеціальний полігон для подальшого знищення методом контрольованого підриву. У ДСНС з цього приводу також звернулись до громадян.

- Після атак ракетами чи дронами-камікадзе на землі або у водоймах можуть залишатися їхні залишки. Вони небезпечні. Тому не можна їх торкатися або розбирати в жодному разі. Одразу повідомте про виявлення підозрілого предмета на номер "101" та дочекайтеся приїзду фахівців, — порадили в ДСНС України.

Х-101 — російська стратегічна крилата ракета класу «повітря — земля» з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Вперше була використана Росією в Сирії, а зараз широко використовується в ході російського вторгнення в Україну.