Камалія заявила про "рейдерське захоплення" майна ексчоловіка у центрі Києва

У ексчоловіка співачки Камалії пакистанського бізнесмена Мохаммада Захура конфіскували майно у центрі Києва.

У ексчоловіка співачки Камалії пакистанського бізнесмена Мохаммада Захура конфіскували майно у центрі Києва. Про це повідомила співачка з посиланням на пресреліз компанії бізнесмена. У ньому команда Захура звинуватила українську владу у рейдерському захопленні майна.

- Сьогодні, 1 серпня, я вирішила написати пост-привітання з днем народження Захура Mohammad Zahoor. Але замість цього натрапила на прес-реліз його прес-служби, з якого дізналася, як наша "держава" "привітала" людину, яка так багато зробила для України. Що ж, не кожного дня влада дарує такі "подарунки"... Дорогі друзі, я хочу, щоб ви всі прочитали пресреліз і побачили, як наша держава поводиться з людиною, яка так багато зробила і продовжує робити для України, - написала Камалія.

У релізі йдеться, що 10 липня 2024 року озброєні військовослужбовці Міноборони в супроводі "покровителів із земельної мафії" та "горезвісного адвоката" "захопили" будівлю на вул. Січових Стрільців, 24А. Це відбулося на підставі рішення суду 2019 року, яке юристи Захура називають "сумнівним".

- Шевченківський районний суд Києва виніс ухвалу у 2019 році. За іронією долі - лише через кілька місяців після фінального рішення Верховного Суду на користь доктора Захура. Ця ухвала 2019 року, про яку компанія доктора Захура не знала до липня 2024 року, передбачала «повернення майнового комплексу» квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони як речового доказу у справі 2009 року проти посадовця міністерства. Однак ця ухвала не стосувалася компанії доктора Захура. Серйозні питання викликає той факт, що Шевченківський районний суд змінив вирок десятирічної давнини, не повідомивши законного власника майна, на користь якого прийняв рішення Верховний Суд, йдеться у релізі.

У пресрелізі підкреслюється, що Захур "відомий своєю непохитною відданістю культурному, гуманітарному та оборонному секторам України", а його компанія вклала у розвиток України 400 мільйонів доларів.

Захур приїхав до України у 1974 році за державною стипендією від Пакистану для навчання у Донецькому національному технічному університеті. Після здобуття освіти працював у Пакистані та Москві, де заснував компанію MetalsRussia. Володів Донецьким електросталеплавним заводом, який у 2008 році продав російському олігарху Вадиму Варшавському. В Україні Захур купив англомовний тижневик Kyiv Post (продав у 2018 році) та київський готель "Лейпциг", разом із Павлом Шилько заснував музичну премію YUNA.

У 2003 році Мохаммад Захур одружився зі співачкою Камалією. 2013 року у подружжя народилася двійня — доньки Мірабелла та Арабелла. У квітні пара заявила про розлучення після 20 років шлюбу.