ЦАХАЛ підтвердив ліквідацію командира військового крила ХАМАСу

Мова йде про Мухаммада Дейфа.

REUTERS

Ізраїль підтвердив ліквідацію ще одного командуючого з ХАМАСу. Мова йде про командира військового крила ХАМАС Мухаммада Дейфа, якого вбили під час ізраїльського авіаудару на півдні Сектора Гази в липні. Про це пише  The Times of Israel.

За даними останніх розвідданих, отриманих ЦАХАЛом за останні кілька годин, удар по комплексу, що належить командиру бригади ХАМАС у Хан-Юнісі Рафаа Саламеху, був завданий 13 липня.  Наступного ж дня ЦАХАЛ підтвердив загибель Саламеха, проте інформації щодо Дейфа ізраїльські військові не мали до останнього.

Тепер же ЦАХАЛ заявив, що розвіддані про присутність Дейфа в комплексі Саламеха були дуже точними і що обидва вони перебували в будівлі, по якій було випущено кілька важких боєприпасів.

Ізраїльські винищувачі патрулювали територію комплексу протягом полудня, починаючи з перших ознак присутності Дейфа. На момент удару над територією постійно перебували два винищувачі.

58-річний Дейф командував бригадами Ізз аль-Дін аль-Кассам упродовж більше ніж двох десятиліть. Тривалий час був одним із найрозшукуваніших терористів, яких розшукував Ізраїль. Він був організатором нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, коли загинуло приблизно 1200 осіб і ще приблизно 251 було вивезено в Газу як заручників.