На Харківщині священник і співробітник Укрзалізниці шпигували для РФ

Вони «зливали» ворогу дані про пересування потягів зі зброєю та військовими.

ssu.gov.ua

У Харківській області викрито двох ворожих агентів, які передавали російським спецслужбам дані про маршрути переміщення українських захисників. Як повідомили в СБУ та у Харківській обласній прокуратурі, ними виявились священник УПЦ МП та співробітник Укрзалізниці.

Повідомляється, що настоятель одного з харківських храмів УПЦ МП, який є громадянином РФ, налагодив контакт зі співробітниками російської спецслужби. Він отримав завдання щодо збору даних про переміщення військової техніки і особового складу українських захисників залізницею територією Харківщини.

До своєї діяльності настоятель храму залучив знайомого, що працює на Укрзалізниці і має доступ до автоматизованої бази даних транспортного підприємства, зокрема до інформації про час відправки і прибуття, маршрути переміщення потягів з військовою техніко на території Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Залізничник передавав секретні дані священнослужителю, а той надсилав дані російському куратору у вигляді позначок на ґуґл-мапах. Зібрану підозрюваними інформацію ворог планував використати для прицільного удару по українських захисниках.

Спілкуючись між собою, підозрювані використовували шифр, регулярно «чистили» листування і вживали інші конспіративні методи. Проте правоохоронці викрили та затримали зрадників.

Під час обшуків за місцем мешкання у обох фігурантів було виявлено та вилучено мобільні телефони з доказами протиправної діяльності. За клопотанням сторони обвинувачення суд арештував підозрюваних.