ТЕТ знімає продовження серіалу «Встигнути до 30», який критикували за образ «Люби з Коломиї»

Дар’я Петрожицька повідомила про старт зйомок другого сезону серіалу «Встигнути до 30».

instagram.com/petrozhitskaya

Телеканал ТЕТ розпочав зйомки другого сезону серіалу "Встигнути до 30" про трьох подруг, які знайомляться в день свого 29-річчя в одному з київських барів і обіцяють одна одній досягти своїх цілей до 30 років. Про це повідомила акторка Дар’я Петрожицька, яка зіграла одну із головних ролей.

Перший сезон серіалу розкритикували за карикатурне зображення Люби з Коломиї, яку зіграла акторка Анастасія Остреїнова. Мер Коломиї Богдан Станіславський тоді написав, що це "гротескний образ людини «з села», побудований на найгірших традиціях зображення російською пропагандою українців" і він не має нічого спільного з жителями Коломиї. 

ТЕТ у відповідь заявив, що не згоден із критикою. Пресслужба пояснила, що Люба не є збірним образом жителів Коломиї, а "героїня проходить шлях трансформації та завдяки друзям та оточенню стає кращою версією себе". Канал привів у приклад Пенні із американського ситкому «Теорія великого вибуху». За сюжетом, вона родом зі штату Небраска, проте її образ не є збірною характеристикою регіону.

Прем'єра серіалу відбулася на телеканалі "ТЕТ" 23 жовтня. Режисером є Віктор Медведський, який зняв для каналу "1+1" серіал "СидорЕнки-СидОренки" - адаптацію російського серіалу «Іванови-Іванови». Серіал "Встигнути до 30" розповідає про трьох дівчат - сексуальну і сміливу Іру (Дар’я Петрожицька), кар'єристку Сашу (Анна Кошмал) та "селючку" Любу (Анастасія Остреїнова).