ТЦК штрафують військовозобов’язаних, які вчасно оновились в Резерв+, - нардеп

За словами Федієнко, до нього звернулось вже декілька людей.

REUTERS

Зафіксовані випадки, коли ТЦК штрафують військовозобов'язаних, які вчасно оновили військово-облікові дані через додаток "Резерв+", проте пішли до терцентрів комплектування пізніше. Про це у своєму телеграм-каналі написав народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко.

Депутат наголосив, що до нього звернулись громадяни, які розказали, що, після того як зареєструвались вчасно в додатку Резерв+,  отримали там повідомлення, що треба для уточнення даних звернутись до ТЦК.

- Військовозобовʼязаний не був на обліку у ТЦК, але після того, як він звернувся до ТЦК щодо уточнення данних, маючи актуалізацію через резерв+, отримав штраф 17 тисяч грн, - розповів Федієнко.

У другому випадку чоловік втратив військовий квиток, і коли прийшов оновити данні, після того, як вже це зробив через Резерв+, теж отримав штраф 17 тисяч грн – через втрату військового квитка.

Третій випадок схожий з другим, але у ньому  військовозобовʼязаний мав довідку від поліції щодо викрадення у нього документів разом з військовим квитком.  На цього громадянина також наклали штраф.

- Я ходив з юристом, він допоміг оформити правильно документи. Штраф був не 17 тисяч, а 5100, - розповів чоловік.