Перейменування бульвару Жванецького та інших топонімів "обнуляє" Одесу, — Труханов

На думку мера, обласна адміністрація запропонувала “відмовитись від всього того, що зробило Одесу світовим брендом”.

t.me/truonline

Мер Одеси Геннадій Труханов розкритикував перейменування 85 топонімів у місті обласною військовою адміністрацією.

- Виходячи з логіки «деколонізаторів», ми маємо відмовитись від всього того, що зробило Одесу світовим брендом. Говорячи простою мовою — це «обнуляє» наше місто, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Труханов додав, що для скасування перейменування та збереження історичної і культурної спадщини Одеська міська рада “вимушена вжити всіх передбачених законом заходів”. Однак що саме планують зробити, не зазначив.

Мер Одеси записав відео на підтримку збереження назв на честь Жванецького, Бабеля, Ільфа і Петрова, Катаєва, Паустовського та проти демонтажу пам'ятника Пушкіну. Він також запустив у своєму телеграм-каналі голосування "Чи підтримуєте ви перейменування вулиць та демонтаж памʼятників, запропонованих Одеською обласною військовою адміністрацією?".

26 липня голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер підписав розпорядження про перейменування понад 432 топонімів в Одесі та області в рамках закону про деколонізацію. У Одесі перейменували 85 топонімів, в області — 347. Зокрема бульвар Жванецького перейменували на Військово-морських сил, вулицю Паустовського - на 28-ї бригади, а площа Думська стане Біржовою.