Голова комітету Бундестагу з оборони: Україна має перемогти у війні

Маркус Фабер заявив, що у цьому переконані три парламентські групи в німецькому Бундестазі.

Три парламентські групи в німецькому Бундестазі включно з Вільною демократичною партією, партією «Зелених», а також ХДС/ХСС переконані, що Україна має перемогти у війні. Про це у коментарі Guildhall заявив депутат німецького Бундестагу від Вільної демократичної партії, голова комітету з оборони Маркус Фабер.

«У німецькому Бундестазі п'ять парламентських груп. Крайні праві, я вважаю, хотіли б, щоб Путін переміг. Мені прикро про це говорити, але так воно і є. Але вони ніколи не доб'ються успіху і не увійдуть в уряд. Є ще чотири парламентські групи, з яких, я думаю, три — моя група, а також консерватори і «зелені» — на 100% впевнені, що Україна має виграти цю війну. Агресивна війна не може закінчитись успіхом агресора, це лише призведе до нової війни. Їм зрозуміло, що Україна має перемогти у цій війні. А ось у четвертій групі, серед соціал-демократів, — підхід неоднозначний. Одні кажуть, що Україна не має програти, деякі кажуть, що Україна має перемогти, —  залежить від конкретної людини», — заявив політик.

«Особисто я вважаю, що деякі з них (депутатів Бундестагу. — Ред.) все ще живуть у свого роду пацифістській бульбашці 1990-х років. Після холодної війни дехто з них так і не зрозумів, що у Кремлі сидить справжній диктатор, дуже агресивна людина, і його не вразить наша готовність до дискусії. Його не вразить наша слабкість. Тому я думаю, що ми не маємо провокувати його своїми слабкостями. Я думаю, що єдине, що допоможе у такій ситуації, це бути сильними, бути об'єднаними, мати працюючу оборону. Це єдине, що може стримати Путіна (...) Українці б'ються за свою країну і за своє майбутнє, але очевидно, що в інтересах Європи також знизити російський потенціал агресії. І Україна знижує цей потенціал Росії щодня. Кожен знищений російський танк — це мінус один танк, який може атакувати Естонію, Латвію або іншу країну», — підсумував Маркус Фабер.

Раніше голова комітету з міжнародних відносин парламенту Естонії Марко Міхкельсон заявив, що перемога України — це запобігання катастрофі та ключ до миру на Заході. Головне завдання країн Заходу — допомогти Україні витримати агресивний натиск Росії, який відбувається просто зараз, а далі — надати Україні такий обсяг допомоги, щоб допомогти їй перемогти, що є ключем до миру і запобіганням катастрофі на самому Заході.