У Росії телеведучу 1+1 Наталію Мосейчук заочно засудили до п'яти років колонії

Російський суд заочно призначив телеведучій 1+1 Наталії Мосейчук п'ять років колонії у справі про «розпалювання ненависті та ворожнечі».

facebook.com/1plus1.NataliaMoseichuk

Російський суд заочно призначив телеведучій 1+1 Наталії Мосейчук п'ять років колонії у справі про «розпалювання ненависті та ворожнечі». Справу проти неї порушили через ефір від 20 березня 2022 року, в якому Мосейчук "зневажливо ставилася до росіян і обґрунтовувала насильство проти них». Про це повідомила "Медіазона".

- Так званий “російський суд” вигадав мені звинувачення і, одразу, покарання - 5 років колонії...Зрозуміло, що ці нікчемні російські “суди” не мають жодної сили в цивілізованому світі. Їхня мета - залякати і показати всім українцям, що русскіє доберуться до кожного. Вони і справді здатні, якщо ми будемо тремтіти і забудемо неодноразове знищення нашої державності, Голодомор, приниження «хохлів», страту нашої інтелігенції, насильну русифікацію, ґвалтування жінок та дітей, вбивства в Бучі, Ізюмі, Маріуполі, розстріл Охматдиту, щонічні дронові і ракетні полювання на нас і 10 років війни. Колись росія - розвалиться. А українцям судилося вижити тоді, виживемо і нині, - прокоментувала ведуча в Інстаграмі.

Йдеться про фрагмент програми Мосейчук, де вона звертається до дружин російських військових і каже: «Мені здається, що ви повинні боятися <...> Мусите боятися, що рано чи пізно наша помста вас знайде. Мусите боятися, що рано чи пізно ви, дружини, станете вдовами, а ваші діти залишаться сиротами. Тому що помста українського народу знайде вас і на курортах Єгипту, і на курортах Туреччини, куди ви літатимете за гроші, зароблені на крові в Україні". 

Наталю Мосейчук оголосили у розшук в Росії у липні 2023 року. 7 травня Басманний суд Москви почав заочно розглядати кримінальну справу проти телеведучої.