У Києві затримали чоловіка, який майже рік труїв свою дружину

Внаслідок тривалого отруєння жінка померла.

t.me/kyiv_pro_office/4282

У Києві правоохоронці заарештували 67-річного чоловіка, якого підозрюють в умисному вбивстві власної дружини та незаконному заволодінні її автомобілем. 60-річна киянка рік хворіла, а коли померла, її цивільний чоловік наполягав, аби розтин тіла не робили. Проте експерти встановили, що жінка померла не через хворобу, а внаслідок тривалого отруєння. Про це повідомляє прокуратура міста Києва.

- 60-річна киянка останній рік свого життя весь час хворіла. Перед смертю жінка фактично була прикута до ліжка - у неї набрякали руки та ноги, випадало волосся, не було сил та апетиту. Всього за рік цілком здорова жінка перетворилась на тяжко хвору - двічі перебувала у лікарнях, втім щойно поверталась додому, її самопочуття погіршувалось, - розповідають у пресслужбі прокуратури.

Причиною такого стану жінки лікарі називали токсичний гепатит, однак що викликало раптову хворобу, пояснити не могли. Увесь цей час поруч з нею був її цивільний чоловік, з яким вона прожила понад 20 років.

 Зважаючи на це, після смерті жінки її чоловік наполягав на тому, щоб розтин тіла не робили  - мовляв, довго хворіла, від того й померла. Згодом чоловік претендував на майно померлої, однак спадкоємицею квартири та автомобіля стала сестра жінки. Її рідні припустили, що до раптової хвороби і смерті може бути причетний цивільний чоловік киянки. Згодом експертиза показала: причиною смерті жінки стала хвороба печінки, викликана отруєнням хімічною речовиною, яку їй підсипали у їжу.

Слідство встановило, що протягом тривалого часу труїв жінку її цивільний чоловік. Після її смерті він забрав усі заощадження померлої та її машину "Сузукі", а родичам сказав, що авто згоріло в Ірпені під час окупації.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування проводять слідчі Оболонського управління поліції Києва.