Синоптики оприлюднили прогноз погоди на серпень – спека і можливі заморозки у кінці місяця

Синоптики обіцяють, що середня місячна температура повітря у серпні передбачається 20-26 градусів тепла.

REUTERS

Вже у четвер настане останній літній місяць цього року. Синоптики обіцяють, що серпень буде на другому місці за температурними показниками, пише ТСН з посиланням на Укргідрометцентр та узагальнений прогноз метеосайтів meteofor і sinoptik.

Так, в Українському гідрометцентрі вважають, що серпень буде не холодним, але вже не таким спекотним, як липень. Безхмарна і суха погода триватиме майже весь місяць. Синоптики обіцяють, що середня місячна температура повітря у серпні передбачається 20-26 градусів тепла, в Карпатах +17-19 градусів.  Проте можливий максимум температури у серпні – 42 градуси тепла. Отже, в цілому у серпні в окремі дні може бути холодніше, а в окремі дні – спекотніше, ніж у липні.

Місячна кількість опадів у серпні очікується 34-77 мм, у Карпатах до 116 мм, це менше,  ніж у липні, однак у межах норми.

- Вдень буде жарко, як у липні, зате ночі стануть холоднішими, повторення екстремальної спеки, яка була в липні, малоймовірне. Наприкінці серпня вже очікувані заморозки у північних і центральних областях. Вони бувають не кожного року, але наприкінці місяця можливі, - зазначив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

За його даними, місяць розпочнеться спекою через надходження гарячого повітря з північної Африки, надалі температура знижуватиметься до комфортної.

Погодні сайти прогнозують, що серпень в Україні буде досить контрастним у залежності від регіону. Так, у західних областях буде комфортна температура, але з частими дощами, на півночі країни – прохолодно і сухо, в інших регіонах – досить жарко і без значних опадів. Заморозків не обіцяють - в жодному з рівнинних регіонів нічна температура не впаде нижче +12 градусів, буде вона плюсовою і в горах.

Інтернет-синоптики вважають, що літо закінчиться за календарем - уже першого вересня доведеться діставати з шаф теплий одяг.