У Києві можуть встановити пам'ятник експрезиденту США Рональду Рейгану

Підписанти вважають, що монумент стане символом подяки народу США, найбільшому донору військової допомоги.

facebook.com/media

Українці просять встановити у Києві пам'ятник 40-му президенту Сполучених Штатів Рональду Рейгану. Відповідна петиція, опублікована на сайті міської ради, набрала необхідних 6 тисяч голосів.

- Ми пропонуємо встановити монумент Рональду Рейгану, 40-му президенту США, на місці однієї зі знесених комуністичних пам'яток. Рейган, який назвав СРСР "імперією зла", відомий своєю непохитною боротьбою проти радянського тоталітаризму та комунізму. Його зусилля відіграли ключове завершення холодної війни й, як наслідок, сприяли здобуттю Україною незалежності 1991 року, - йдеться у зверненні.

Підписанти стверджують, що встановлення пам'ятника Рональду Рейгану у Києві стане символом подяки народу США, найбільшому донору військової допомоги. Автори петиції пропонують встановити монумент в одному з таких місць: на місці колишнього пам'ятника Ватутіну (при вході до Маріїнського парку з боку вулиці Михайла Грушевського), на місці пам'ятника Леніну (на перетині бульвару Тараса Шевченка та вулиці Хрещатик, навпроти Бессарабського ринку), на місці пам'ятника Щорсу (на перетині вулиці Петлюри та бульвару Шевченка), на місці пам'ятника учасникам Січневого повстання (у центрі Маріїнського парку) або на місці пам'ятника Переяславській раді під Аркою свободи українського народу (раніше Арка дружби народів).

– Усі витрати на встановлення пам'ятника будуть профінансовані на кошти небайдужих громадян України та США, – зазначено у тексті петиції.