Tesla відкликає 1,8 мільйона автомобілів через ризик від'єднання капота

З початку року це не перше відкликання для компанії, але наймасштабніше.

REUTERS

Американська компанія Tesla, яка належить мільярдеру Ілону Маску, відкликає 1,8 мільйона автомобілів через черговий збій програмного забезпечення. Про це пише Reuters.

За рішенням Національної адміністрації з безпеки дорожнього руху США (NHTSA), буде відкликано тисячі автомобілів Tesla через потенційний збій програмного забезпечення, яке відповідає за сповіщення про незакритий капот. Зазначається, що у випадку, якщо капот не закріплений належним чином, він може відкритися під час руху та закрити огляд водієві.

Як зазначено у повідомленні, Tesla вже випустила оновлення програмного забезпечення бездротової мережі, щоб усунути цю проблему. Відкликання стосується певних моделей автомобілів - Model 3, Model S та Model X, випущених з 2021-го по 2024 рік, а також моделей Model Y, виготовлених з 2020-го по 2024 рік.

Це не перше велике відкликання автомобілів Tesla цього року. У січні було відкликано 200 тисяч автомобілів через дефект камери заднього виду. У травні було відкликано 125 тисяч автомобілів через проблеми з ременями безпеки. У червні стало відомо про відкликання 12 тисяч автомобілів Tesla Cybertruck через несправні склоочисники.