В Україні створять вебпортал для військових "Армія+"

Наші захисники зможуть отримати низку послуг на цьому сайті.

REUTERS

Кабінет міністрів схвалив положення про державний вебпортал електронних публічних послуг у сфері національної безпеки та оборони "Армія+". Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму телеграм-каналі.

- Положення визначає мету, завдання, функціональні можливості, суб'єктів державного вебпорталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки та оборони (портал "Армія+), його структуру та електронну інформаційну взаємодію, перелік інформації, що використовується на порталі "Армія+", а також інші питання функціонування порталу "Армія+", – написав Мельничук.

Також Кабмін доручив Міністерству оборони забезпечити створення та введення в експлуатацію порталу "Армія+" з урахуванням готовності його програмних та технічних засобів. Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко додав, що на вебпорталі кожен користувач зможе створити особистий кабінет та отримати низку послуг.

За його словами, завданнями сайту стануть: надання електронних публічних послуг з отриманням та використанням інформації з державних електронних ресурсів; можливість подати заяву, електронні рапорти та інші звернення; формування та відображення відомостей, що містяться у документах військового; розміщення мультимедійного контенту, проведення опитувань і тестів; трансляції теле- або радіопрограм та інше.

Також в електронному кабінеті військовослужбовець зможе отримати інформацію з інших державних електронних ресурсів.