У Львові суд заарештував та передав державі підприємства Медведчука та Козака

Йдеться про майно вартістю 400 мільйонів доларів.

facebook.com/armukrainenow

Львівський суд заарештував та націоналізував кілька підприємств, власниками яких є екснардепи Віктор Медведчук та Тарас Козак, а також їхні родичі. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

- В управління держави перейде майно та корпоративні права зареєстрованих у Львові будівельних компаній «Бетонбуд» та «Капітал Плаза», 50% корпоративних прав ТОВ «Галицьке перехрестя», кінцевими власниками яких є рідні брати Медведчук та Козак. Також передано майно та корпоративні права транспортного підприємства «Трансмонолітавто», яке повністю належить братові Козака, - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням суду всі ці підприємства будуть передані в управління АРМА. Загальна вартість забраного майна оцінюється в 400 мільйонів доларів. Вказані компанії зареєстровані на території Львова.

- Всього заарештовано та буде передано в управління держави виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис. кв. м, земельна ділянка площею понад 7 га, 74 автомобілі, 2 навантажувачі, 4 екскаватори, бульдозер та автогрейдер, нежитлові приміщення у Києві площею 167 кв. метрів, - наголосили слідчі.