Через негоду без електроенергії залишились жителі 116 населених пунктів

Знеструмлення відбулось у 4 областях.

t.me/Ukrenergo

Станом на ранок 30 липня в  Україні знеструмлено 116 населених пунктів. Як повідомили в пресслужбі Укренерго, негода «наробила справ» у 4 областях.

Так, у центральному та західному регіонах дією захисту відключались дві магістральні повітряні лінії. Знеструмлень споживачів не було. Лінії повернуті в роботу дією автоматики.

Через негоду на ранок знеструмлені 116 населених пунктів у Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській областях.  Крім того, через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлений 501 населений пункт. 

В компанії також розповіли, що споживання електроенергії тримається на тому ж рівні, що й вчора. Наразі в плани Укренерго не входить вводити графіки відключень, проте в пресслужбі попросили при можливості перенести користування потужними електроприладами на денні години.

- Енергосистема все ще оговтується після ворожих атак і в ранкові та вечірні години найбільшого споживання потребує нашої допомоги. При можливості перенесіть користування потужними електроприладами на денні години – з 11:00 до 15:00. Це період, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій, - зазначили в компанії.