Російські війська за декілька місяців зайняли два населені пункти на Донеччині, - NYT

Мова йде про Урожайне та Старомайорьке. 

facebook.com/GeneralStaff.ua

У кінці червня росіяни, після кількох місяців штурмів, зайняли Урожайне. Селище стало другим населеним пунктом, захопленим російською армією протягом останніх місяців –  наприкінці березня вони також зайняли Старомайорське, пише The New York Times.

За даними видання, весь цей час населені пункти відважно,  в умовах постійної нестачі артилерійських снарядів захищали бійці  58 мотострілецької бригади. Втрата ж сіл «стала ударом для України, який стався на тлі нещодавніх російських успіхів на багатьох ділянках лінії фронту", і тому українська морська піхота "так наполегливо боролася, щоб звільнити їх під час кривавого контрнаступу". Для бійців 58 бригади, яка обороняла Урожайне з жовтня, і підрозділів Національної гвардії, прикріплених до них, це було подвійно важко.

 Урожайне складається всього з двох вулиць, і російські війська вже зайняли половину села в червні, сказав виданню 43-річний Карай, майор армії, який був у Урожайному. Інший боєць показав на своєму телефоні відео своїх успішних ударів безпілотників по російських машинах, по самотньому мотоциклісту і по складу боєприпасів у селі. За його словами, росіяни «постійно намагаються атакувати наші позиції, в основному невеликими групами на мотоциклах».

-  Вони забираються в лісові масиви й окопуються там. Вони поширюються, як таргани, - сказав він про російські війська.