Міністр Лісовий заявив, що через війну діти у восьмому класі мають знання на рівні шостого

Відомство хоче відновити доступ до очної освіти для якомога більшої кількості дітей.

facebook.com/UAMON

Через війну Україна має колосальні освітні втрати. Через це Міністерство освіти має плани повернути половину з 600 тисяч учнів, які станом на кінець навчального року навчались дистанційно, за парти. Як пише УНІАН, про це в ефірі телемарафону заявив Міністр освіти Оксен Лісовий.

- Ми маємо колосальні освітні втрати. Багато з тих, хто цікавиться освітою, чув цей термін, а хто не чув, прокоментую це так. Дитина у восьмому класі володіє академічними знаннями на рівні шостого класу, - пояснив Лісовий.

Міністр наголосив, що якщо до війни в українському суспільстві існувала фактично одна категорія дітей, які навчаються в школі, то сьогодні вона розірвана на різні групи:

Для кожної з цих груп дітей потрібно створювати спеціальні умови навчання. 

- Тож, ми нашу політику і той наказ (проєкт наказу № 850. - Ред.) розробили для того, щоб профілізувати освіту для кожної з цих категорій і зробити її максимально якісною. Подолати освітні втрати та інші втрати. Бо є втрати в психоемоційному розвитку дітей, у формуванні вольових якостей, втрати у здоров’ї через тривале перебування без фізичної активності в онлайн-освіті. Багато поганих речей, які відобразяться на успішності наших громадян в майбутньому,- зазначив Лісовий.

Міністр додав, що вихід дітей на офлайн-навчання передбачає створення додаткових безпекових умов для учнів. Так, на прифронтових територіях політика уряду реалізовується у будівництві потужних укриттів за всіма стандартами і вимогами державних будівельних норм, щоб в них безпосередньо можна було організовувати і освітній процес в очному або змішаному форматі. Передбачена і програма забезпечення необхідними гаджетами для онлайн-освіти тих категорій дітей, які не зможуть вийти з певних причин на очне навчання.