Подоляк спростував фейк про указ Путіна щодо завершення війни

Російські пропагандисти розганяють у соцмережах "новину" про дату завершення війни в Україні.

Глави Офісу Президента України Михайло Подоляк спростував фейковий "указ Путіна " про нібито закінчення активних бойових дій з 1 листопада та виведення окупаційних військ до кінця зими. Таку дезінформацію розповсюджують самі росіяни, зазначив Подоляк у коментарі 24 каналу.

- У Москві ніколи не ухвалять таких рішень. Вони переконуватимуть, що дотиснуть, виграють, незважаючи на втрати, зокрема репутаційні. Для них головне перемогти українську коаліцію, - наголосив Подоляк.

За його словами, подібними дезінформаціями агресор сподівається відвернути увагу наших партнерів. Він зазначив, що російська політична еліта насправді не зацікавлена ​​в логічному розв'язанні війни і не піде на мирну угоду, допоки армія агресора не зазнає серйозних поразок на лінії фронту.

Він додав, що Кремль прагне розвивати мілітаристський компонент, проводити мобілізації та наступні етапи війни, щоб масштабувати хаос у світі. Саме тому, на його думку, всі документи про закінчення війни – це фейки, адже Росія до такого не готова.