В Італії на запит України заарештували 41 млн євро активів російського бізнесмена

Ім'я бізнесмена правоохоронці наразі не називають.

ansa.it

Фінансова гвардія Флоренції на запит Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Києва заарештувала активи російського бізнесмена на суму 41 мільйон євро. Про це пише агентство Ansa.

Видання зазначає, що сам бізнесмен перебуває під слідством за скоєння в Україні злочинів, пов'язаних із корупцією державних службовців, шахрайством щодо української державної компанії, яка займається збутом сільськогосподарської продукції на суму понад 60 мільйонів доларів, а також відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом. А заарештовані правоохоронцями активи, нерухомість та акції компаній (включаючи замок XII століття в районі Піан-де-Джулларі) є результатом реінвестування незаконно накопичених доходів.

Правоохоронці встановили, що росіянин, реінвестуючи частину коштів, отриманих незаконним шляхом, через трастову компанію, що базується у Флоренції, володіє всім капіталом компанії, на якій числився розкішний центр нерухомості в столиці Тоскани. Крім того, серед заарештованих активів – акції компанії номінальною вартістю 3 мільйони євро та чотири об'єкти нерухомості вартістю майже 38 мільйонів євро.