У Києві суттєво зросла захворюваність на COVID-19, - КМДА

У липні зареєстрували 900 випадків коронавірусу, а в червні їхня кількість становила менш як 200. 

Зображення Couleur із сайту Pixabay

У Києві останніми тижнями суттєво зросла захворюваність на COVID-19. Про це 29 липня заявила директор департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

- Якщо станом на 1 липня у медичних закладах столиці перебувало двадцять хворих із діагнозом COVID-19 та один з підозрою, то на сьогоднішній ранок таких пацієнтів 73. Причому в середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Нагадаю, що ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих 18 дітей, – розповіла вона.

За даними Київського міського центру контролю та профілактики хвороб, у липні зареєстрували 900 випадків COVID-19, а в червні їхня кількість становила менш як 200. З початку 2024 року від цього захворювання у столиці померли 52 особи.

У департаменті охорони здоров’я КМДА закликали мити руки та користуватися дезінфекційними засобами, уникати закритих приміщень з великою скупченістю людей, часто провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання вдома і на роботі.

- Алгоритм дій має бути наступним: захворіли – залишилися вдома – звернулися до лікаря – протестувалися та неухильно дотримуєтесь всіх рекомендацій до повного одужання, – заявила Гінзбург.

Вона зазначила, що COVID може стати смертельним для зараженої людини зі слабким імунітетом — дитини, вагітної, хронічного хворого, людини старшого віку.