Кіно у серпні: час «Конотопської відьми», маніяка Ніколаса Кейджа, нового «Ворона» і «Чужих»

Найцікавіші фільми останнього місяця літа.

кадр з фільму «Конотопська відьма»

Щоб нам не було так спекотно, прокатники вирішили показувати моторошні трилери від найкращих майстрів жанру або про найвідоміші історії. Нас лякатимуть режисер Найт Шʼямалан, Ніколас Кейдж у ролі маніака, слизняві Чужі, Білл Скашґорд у ролі воскреслого месника та красуня Тетяна Малкова, яка люто вбиває російських окупантів. Розповідаємо про найцікавіші фільми, які вийдуть у більшості кінотеатрів. Є й веселі та романтичні, не думайте, що залишимо вас наодинці з кошмарами.

З 1 серпня

Западня /Trap

Жанр: трилер

Батько з донькою-підлітком приходять на концерт відомої поп-співачки. Але уже під час виступу батько з жахом з’ясовує, що поліція влаштувала цей концерт як западню для кровожерливого маніяка на прізвисько М’ясник, який обов’язково прийде туди, де багато підлітків. Але й таточко, як з’ясувалося, не такий-то і простий…
Чергова прем’єра від видатного майстра трилерів М. Найта Ш’ямалана, про яку він говорить, що це «дуже незвичайно і дуже нове порівняно з тим, що я намагався зробити, але я дуже схвильований цією історією».

У фільмі в ролі співачки знялась одна з доньок режисера – Салека Ш’ямалан, вона ж написала музику до фільму.

Країна: США

Режисер: М. Найт Шʼямалан («Шосте чуття», «Спліт», «Стукіт в двері»)

У головних ролях: Джош Гартнетт («Страшні казки», «Оппенгеймер»), Аріель Доногʼю (серіал «Вовк, як я»), Салека Шʼямалан, Гейлі Мілз («Пастка для батьків»), Елісон Пілл («Скотт Пілігрим проти світу», «Американська історія жаху: Культ»).

Тривалість: 01:15.

Гарольд і магічний олівець /Harold and the Purple Crayon

Жанр: фантастика, пригоди

Гарольд знав про магічну силу свого олівця ще змалечку – щоб він не намалював, все оживало. Але коли Гарольд виріс, то з книжних сторінок він потрапив у реальний світ, з яким хлопець ну геть не знайомий. Його олівець не втратив магічної сили, однак він потрапив у погані руки. Гарольду та його друзям доведеться рятувати світ від зникнення.

Знято за мотивами однойменної популярної книги Крокета Джонсона (1955).

Країна: США

Режисер: Карлос Салдана («Льодовиковий Період», «Ріо»)

У головних ролях: Захарі Лівай («Шазам», «Тор 2: Царство Темряви»), Зоуї Дешанель («Автостопом по Галактиці», «500 днів літа»), Ліл Рел Говерлі («Персонаж», «Пташиний Короб»), Бенджамін Боттані («Лео»), Таня Рейнольдс (серіал «Сексуальна освіта», «Емма»)

Тривалість: 01:32

Довгоніг/ Longlegs

Жанр: трилер, жахи

1990 роки… США, ФБР безуспішно полює на серійного вбивцю на прізвисько Довгоніг, на чиєму рахунку десяток вбитих сімей. На місці злочину він завжди залишає дивні послання, розшифрувавши які, вочевидь, можна спіймати вбивцю. Для того щоб зрозуміти логіку маніяка, керівництво ФБР залучає до справи молоду агентку Лі Харкер, чия розвинена інтуїція не раз допомогала дівчині в роботі. Лі Харкер доведеться повністю поринути в світ, який створює вбивця. А вбивцю грає Ніколас Кейдж.

Режисер та сценарист «Довгонога» Осгуд Перкінс постійно працює (в тому числі, і як актор) саме над трилерами та фільмами жахів. Тож скрімери, біблійні відсилки, моторошні сімейні таємниці й напружена атмосфера гарантовані. До того ж, багато критиків вже охрестили прем’єру найстрашнішим фільмом року, порівнюючи його з «Мовчанням ягнят», але в окультною складовою.

Країна: США

Режисер: Осгуд Перкінс («Ґензель та Ґретель»)

У головних ролях: Ніколас Кейдж («Примарний гонщик», «Без обличчя»), Майка Монро («Воно»), Блер Андервуд («Хороша дружина»), Алісія Вітт («Ходячі мерці»)

Тривалість: 01:41

З 8 серпня

Бордерлендз/Borderlands

Жанр: комедійний науково-фантастичний екшн 

Мисливиця за головами Ліліт отримує завдання повернутись на ненависну їй рідну планету Пандора, щоб знайти там зниклу доньку впливового розробника зброї Атласа. І заодно знайти скарб, розгадавши таємницю планети.

Ліліт збирає собі команду на допомогу, правда, погодились на це лише якісь недолугі невдахи – колишній найманець Роланд, крихітна Тіна разом зі здорованем Кріґом, науковець Танніс, яка не розуміє, що відбувається навколо, а ще недоумкуватий робот.

Як працювати з такою командую, чиєю єдиною перевагою є психічний розлад, – питання. Але точно буде весело і гучно.

Фантастичний комедійний бойовик та трилер «Бордерлендз» знято за мотивами популярної комп’ютерної відеогри Borderlands.

Країна: США

Режисер: Елай Рот («День подяки», «Будинок з годинником на стінах»)

У головних ролях: Кейт Бланшетт («Вісім подруг Оушена», франшизи «Володар перстнів» та «Гоббіт»), Джеймі Лі Кертіс (франшиза «Хелловін», «Все одразу й водночас»), Кевін Гарт (франшиза «Джуманджі»), Аріана Ґрінблатт («Барбі»), Флоріан Монтяну («Крід ІІІ») Едґар Рамірес («Круїз у джунглях»).

Тривалість: 01:42 (попередньо)

Покинь, якщо кохаєш/ It Ends With Us

Жанр: романтична драма

У дитинстві Лілі Блум часто ставала свідком домашнього насильства з боку батька. Тож вона доклала усіх зусиль, щоб вирватись з маленького містечка, переїхати до Бостона і відкрити квітковий магазин, про який давно мріяла. Знайомство з привабливим нейрохірургом Райлом, здається, дарує дівчині ще й романтичну історію кохання. Однак Лілі все частіше помічає у Райла риси, які нагадують їй жорстокого батька. А ще на горизонті з’являється її перше кохання Алекс – який в тому, забутому минулому завжди був їй другом та захисником. Нас очікує романтична історія красивих людей в красивих інтер’єрах і костюмах, які зіштовхнуться з непростим життєвим вибором - екранізація однойменного бестселера Коллін Гувер.

Країна: США

Режисер: Джастін Бальдоні

У головних ролях: Блейк Лайвлі, («Зелений ліхтар», «Вік Адалін»), Джастін Бальдоні, Брендон Скленар («Мідуей», «Світ Дикого Заходу»).

Тривалість: 02:00

З 15 серпня

Чужий: Ромул/Alien:Romulus

Жанр: наукова фантастика, жахи

Сьомий фільм франшизи, події якого відбуваються між фільмами «Чужий» та «Чужі».

Головні герої – молоді розвідники з шахтарської колонії, які відправились на розчистку занедбаної космічної станції і зіштовхнулись там зі страшною та небезпечною формою життя.

Навіть після перегляду трейлера глядачі відмітили, що картинка вийшла – на рівні класики. «Деякі кадри схожі на ті концепт-арти, які завжди мріяв побачити в кіно!» - пишуть в коментарях.

Країна: США

Режисер: Феде Альварес («Не дихай», «Зловісні мерці»)

У головних ролях: Кейлі Спені («Прісцилла»), Арчі Рено (серіал «Тінь і кістка»), Девід Джонссон (серіал «Індустрія»), Спайк Фірн («Після сонця») Ізабелла Мерсед («Мадам Павутина»).

Тривалість: 02:00

Мій друг пінгвін /My Penguin Friend

Жанр: пригоди, сімейний

Історія про те, як Жан Рено (точніше, його персонаж) подружився з пінгвіном. Ці птахи відомі своєю сімейною вірністю, але так трапилось, що один молодий пінгвін потрапив у біду й залишився сам. Його знаходить самотній рибалка – неймовірно, але ці двоє міцно подружились. Пінгвін періодично відпливав у пошуках своїх родичів, але завжди повертався до свого друга-людини. Аж поки вчені не захотіли дослідити таку поведінку птаха і не забрали його з собою…

Засновано на реальних подіях.

Країна: Бразилія, США

Режисер: Девід Шурманн

У головній ролі: Жан Рено («Леон»)

Тривалість: 01:37

З 22 серпня

Конотопська відьма 18+

Жанр: горор

Наші часи. Прадавня відьма із Конотопа вирішила покинути свої темні справи заради коханого. Але прийшли російські солдати, окупували її рідне місто та вбили нареченого. І відьма повертається до потужних містичних сил, прагнучи помсти. Вона обрушує на кривдників криваві кари, насолоджується їхніми стражданнями. Але при цьому морок може повністю її поглинути, і треба знайти сили, щоб залишитись на світлій стороні.

Що нас найбільше приваблює у цій картині? Попередження авторів фільму - «Фільм містить сцени страждань та мученицької смерті окупантів».

Як розповіла Коротко про виконавиця головної ролі Тетяна Малкова, «сценарій настільки круто написаний - абсолютно незрозуміло, за кого переживати. Звісно, це не стосується росіян, за росіян я не можу переживати. Справа в тому, що в горорі, в класичному розумінні цього слова, є, умовно кажучи, якась група людей… і якийсь маніяк, який полює на цю групу. Ми переживаємо за цю групу і дуже хочемо, щоб в маніяка нічого не вийшло. А тут - навпаки, ми дуже хочемо, щоб у відьми все вийшло. Але з іншого боку, і не хочемо одночасно. Бо кожна наступна смерть залишає на її тілі сліди, помста руйнує її зсередини».

Країна: Україна

Режисер: Андрій Колесник

У головних ролях: Тетяна Малкова («Козаки. Абсолютно брехливій історії», «Дільничий з ДВРЗ») Тарас Цимбалюк («Чорний ворон», «Спіймати Кайдаша»), Павло Вишняков («Опер за викликом»), Олена Хохлаткіна («Памфір»), Іван Шаран, Ярослав Шахторін, Артем Сагітов, Сергій Сосновцев.

Тривалість: 01:35

Ворон/ The Crow

Жанр: екшн, фентезі, трилер

Закоханих рок-музиканта Еріка Дрейвена та його наречену Шеллі жорстоко вбивають злодії. Нестерпне бажання помститися вбивцям змушує Еріка піднятись з могили. З допомогою чарівного ворона він йтиме шляхом помсти, аж доки кожен із винуватців загибелі пари не дістане по заслузі.

Любителі бойовиків 90-х мають пам’ятати попередню екранізацію цього коміксу Джемса О’Барра – тоді головну роль зіграв Брендон Лі, який отримав на зйомках смертельне поранення. У новій версії головну роль виконує Білл Скашґорд.

Країна: США

Режисер: Руперт Сандерс («Білосніжка й мисливець»,)

У головних ролях: Білл Скашґорд («Воно», серіал «Касл Рок»), FKA twigs (британська співачка й танцюристка), Денні Г'юстон («Люди Х: Початок. Росомаха», «Хічкок»), Лаура Бірн (серіал «Основа»).

Тривалість: 01:39

Кліпни двічі/Blink twice

Жанр: чорна комедія, трилер

Офіціантці Фріді на одному із благодійних заходів пощастило - вона познайомилась із молодим та привабливим мільярдером Слейтером Кінґом. Той теж зацікавився дівчиною, навіть познайомив її зі своїми крутими друзями, а потім запросив разом з ними відпочити на його власному острові. Фріда та її подруга погоджуються і дійсно отримують райський відпочинок у райському місці.
І, звичайно, за якийсь час довкола починає коїтись щось дивне: Фріда відчуває провали в пам’яті, подекуди взагалі сумнівається в реальності подій. А коли зникає подруга і ніхто не пам’ятає, хто це, – Фріда починає власне розслідування.

Трилер з елементами чорної комедії зняла Зої Кравіц, для актриси - це дебют у ролі режисерки, і на головну роль вона запросила свого хлопця - Ченнінґа Татума.

Країна: США

Режисер: Зої Кравіц

У головних ролях: Наомі Акі («Зоряні війни: Скайвокер. Сходження»), Ченнінґ Татум («Загублене місто», «Забери мене на Місяць»), Саймон Рекс (франшиза «Дуже страшне кіно») , Алія Шокат, Адріа Архона, Гейлі Джоел Осмент, Крістіан Слейтер («Німфоманка», «Тілоохоронець на фрилансі»).

Тривалість: 01:42