Президент Зеленський відвідав передовий командний пункт поблизу Вовчанська

Президента супроводжували головнокомандувач ЗСУ Сирський та командувач Сил спеціальних операцій Трепак.

x.com/ZelenskyyUa

Володимир Зеленський відвідав район Вовчанська. Про це 29 липня повідомила пресслужба президента України.

- У День Сил спеціальних операцій Президент Володимир Зеленський відвідав передовий командний пункт ССО на Харківському напрямку поблизу Вовчанська, привітав воїнів зі святом і відзначив їх державними нагородами, — сказано на сайті глави держави вдень у понеділок.

Зеленський наголосив, що це, напевно, один із найгарячіших напрямків фронту.

- Сьогодні ви на цьому напрямку, він, напевно, один із найскладніших. Уся країна на вас розраховує, ми точно переможемо, – сказав український лідер.

Володимира Зеленського супроводжували головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та командувач Сил спеціальних операцій Олександр Трепак.

Зеленський відзначив воїнів державними нагородами, зокрема двох героїв України, а 142-му навчально-тренувальному центру ССО присвоїв почесне найменування «імені генерал-хорунжого Всеволода Змієнка».

Президент зазначив героїчні операції бійців ССО як у тилу ворога, так і під час захисту й деокупації, починаючи від захисту ДАПу у 2014 році, потім Гостомель, Херсонщина й операція на Харківщині. 

- Бригадний генерал Олександр Трепак розповів про три основні напрями діяльності ССО: психологічні операції та некінетичні дії, рух опору на тимчасово окупованих територіях та дії підрозділів спецпризначення, — розповіли в Офісі президента.