Плавець-рекордсмен Романчук не пройшов до фіналу Олімпіади на дистанції 800 метрів

Український плавець Михайло Романчук не пройшов до фіналу Олімпіаду-2024 за результатами кваліфікації на дистанції 800 метрів.

REUTERS

Український плавець Михайло Романчук не пройшов до фіналу Олімпіаду-2024 за результатами кваліфікації на дистанції 800 метрів. Романчук проплив свій заплив останнім за 7:49.75 хвилин. Загалом це 17-й результат у кваліфікації, передає "Суспільне Спорт".

- Не знаю, що сказати. У повному розпачі. Це не те, для чого готувався, для чого увесь рік пропрацював. Більше нічого сказати не можу. Слів просто немає. Було дві дистанції, вже одна залишилася. Треба зробити висновки, чому воно так, і підходити з "холодною" головою до 1500 м, — сказав Романчук в коментарі для "Суспільне Спорт".

Романчук плив у третьому запливі. Першу половину дистанції проплив останнім — за 3:53.67 хвилин. Лідерам запливу українець поступався приблизно трьома секундами. На другій половині дистанції Романчук також приплив останнім з результатом 7:49.75 хвилини, відставши на сім секунд від попереднього результату.

Романчук є олімпійським рекордсменом на цій дистанції. У відбірковому запливі Токіо-2020 спортсмен продемонстрував результат 7:41,28.

3 серпня Романчук змагатиметься за вихід у фінал на 1500 м вільним стилем. У цій дисципліні він є чинним віцечемпіоном Олімпіади.