Актор Євген Олійник розповів про складнощі отримання дозволів на виїзд за кордон

Актор Євген Олійник розповів, що артистам складно наразі оформлювати виїзд за кордон задля участі у виставах.

Актор Євген Олійник розповів, що артистам складно наразі оформлювати виїзд за кордон задля участі у виставах. В інтерв'ю Коротко про він зізнався, що дозвіл на виїзд інколи схвалюють незадовго до відправлення потягу. 

–  Із цим дуже складно. Запит подається заздалегідь, і ви не знаєте до кінця, схвалять його чи не схвалять, чи схвалять його вчасно. Поки що нам двічі щастило з виїздом до Праги. Нам схвалювали його в останній день. Був момент, коли ми не знали, сідати нам на потяг чи не сідати, - розповів актор.

Олійник є продюсером та актором у виставах «Емігранти», «Основний інстинкт» та «Наші Кайдаші», з якими гастролює Україною та Європою. Олійник зізнався, що у вистави вкладає власні гроші і частину гонорару перераховує на ЗСУ.

- У турах вдається виходити на окупність та на прибуток, але це не мільйони. Образно кажучи, в турі з п'яти міст два можуть піти в мінус, зазвичай це малесенькі міста, а трьома великими перекриваєш цей мінус і сумарно виходиш у плюс. Навіть якщо йдемо в мінус, я завжди намагаюся не скасовувати виставу та відіграти її. Адже люди хочуть подивитися, і прекрасно, коли вони подивилися і пораділи у ці важкі часи. Це, до речі, дуже важливо, - розповів Олійник.

У березні 2023 року Міністерство культури посилило вимоги на отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон для чоловіків призовного віку. Це сталося через те, що стендапер Андрій Щегель отримав дозвіл на тимчасовий виїзд для участі у концерті, але не повернувся в Україну.