Україна, ЄС та Литва запустили проєкт для українців, які хочуть повернутися з-за кордону

Програма Create Ukraine надає унікальну можливість для професійного досвіду разом з командою Мінекономіки у відбудові України.

Українські фахівці, які зараз проживають за кордоном, зможуть повернутися і працювати в проєктних командах при українських державних органах. Це передбачено проєктом Create Ukraine, який запустило Міністерство економіки. Про це у Facebook повідомив колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Тимофій Милованов.

- Якщо ви українець чи українка за кордоном або знаєте таких, є прекрасна і розумна можливість повернутись. Ми створили програму Create Ukraine для людей, які вчились і жили за кордоном, а тепер хочуть допомогти уряду. Ми платимо зарплату, навчаємо, творимо нетворк і знаходимо топові дуже цікаві проєкти. Ми - це Міністерство економіки України (проєкти), уряд Литви і Литовське центральне агентство з управління проєктами (досвід схожих проєктів), Євросоюз (фінансування), та KSE фундація (виконання), - написав Милованов.

Він також пояснив, що програма надає унікальну можливість для професійного досвіду:  учасники Create Ukraine працюватимуть разом з командою Міністерства економіки над практичними кроками для подолання кризових проблем в економіці під час війни, залучення інвестицій та іншими проєктами та ініціативами Міністерства економіки України. Програма включає освіту, спрямовану на підвищення професійних навичок учасників.

Програма доступна для громадян України віком від 22 до 35 років, професіоналів з принаймні одним роком професійного досвіду за кордоном або тих, хто здобув ступінь магістра в іноземному університеті, тих, хто жив за кордоном протягом останніх двох років і готовий повернутися до України.

Зареєструватися для участі у проєкті Create Ukraine можна за посиланням.  Кінцевий термін подачі заявок: 19 серпня 2024 року.