Ексрозвідник Роман Червінський заявив про готовність «піти у політику»

Чоловік впевнений у тому, що всі проведені ним операції успішні. 

Ексрозвідник Роман Червінський при необхідності не проти піти в політику. Про це він заявив у своєму першому після звільнення із СІЗО інтерв’ю для «Української правди».

– Якщо для того, щоб захистити мою дружину, моїх дітей, вас особисто потрібно йти в політику, я готовий. Мене не треба навіть втягувати (в політику. – Ред.) , я сам піду. І, знаєте, цей вираз – "втягувати"... Я свідома людина, - зазначив Червінський.

Він додав, що приніс присягу своєму народу і буде «йти до кінця», бо впевнений, що правий і що всі ці операції, які проводив, в тому числі "Канатове" і "вагнерівці",  - всі успішні.

- Вони (операції) всі мали бути проведені. Я б від них ніколи не відмовився, - наголосив ексрозвідник.

У квітні 2023 року Червінському оголосили підозру через перевищення службових повноважень. На той момент він був виконувачем обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операції. За даними СБУ, Червінський самовільно провів невдалу операцію з вербування російського пілота, що призвело до обстрілу аеродрому "Канатове" в Кіровоградській області у липні 2022 року. Червінський заявляв, що керівництво погодило операцію, а справа проти нього є політичним замовленням через оприлюднення ним у 2021 році інформації про зрив посадовими особами спецоперації щодо вагнерівців.