У Нікополі через артобстріл вісім постраждалих, зокрема дівчатка 1 та 10 років

Унаслідок ранкового артилерійського обстрілу постраждали мешканці двох багатоповерхових будинків.

t.me/dsns_telegram

У Нікополі унаслідок артилерійського обстрілу постраждало вісім людей, зокрема двоє дітей. Про це повідомила Дніпропетровська обласна прокуратура.

- За даними слідства, вранці 28 липня 2024 року російські військові атакували артилерією м. Нікополь. Внаслідок обстрілу восьмеро місцевих мешканців отримали травми різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих – дівчата 1 та 10 років, — розповіли в прокуратурі.

У місті пошкоджено багатоповерхівки, інфраструктуру, магазин, автомобілі, газопроводи та лінії електропередач. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак написав, що в обох дівчат акубаротравма. Такий діагноз й серед дорослих. Втім, є місцеві також з осколковими пораненнями. Двом людям допомогу надали на місці. Ще шестеро звернулися до лікарень.

У ДСНС України розповіли, що постраждали мешканці двох багатоповерхових будинків. Рятувальники спільно із працівниками екстреної медичної допомоги й групою швидкого реагування Червоного Хреста транспортували до лікарні жінку та чоловіка. Ще одну жінку та двох дітей рятувальники вивели із квартири пошкодженого багатоповерхового будинку та передали медичним працівникам.