Ізраїль пригрозив Лівану "руйнівною війною" через удар по Голанських висотах

У МЗС країни виступили з важливим попередженням після масштабної атаки Хезболли.

REUTERS

Влада Ізраїлю попередила Ліван про загрозу "руйнівної війни" після ракетних ударів по Голанських висотах, внаслідок якого загинуло понад 10 дітей. Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ країни Орена Марморштейна у Х.

- Хезболла - передовий форпост Ірану в Лівані - здійснила різанину в Мадждал-Шамсі вчора: вбивство невинних дітей та підлітків, які грали у футбол. Хезболла, довга рука Ірану, направила вогонь на громадянське населення. "Хезболла не робить різниці між євреями та неєвреями, і її метою є вбивство ізраїльських громадян, ким би вони не були", - написав ізраїльський міністр.

За його словами, попри заперечення, відповідальність за обстріл лежить на Хезболлі. Він наголосив, що ракета, яка потрапила до стадіону, була іранського виробництва, а Хезболла — єдина терористична організація, яка має такі ракети у своєму арсеналі. Марморштейн підкреслив, що Ізраїль діятиме у порядку самооборони та відповість на удар. Він також закликав міжнародне товариство покласти повну відповідальність на Іран та його терористичних союзників – Хезболлу, ХАМАС та хуситів.