Українські захисники вразили нафтобазу у Курській області РФ, - Генштаб

У відомстві підтвердили атаку на російський об'єкт.

REUTERS

Внаслідок злагодженої роботи Сил оборони України в ніч на 28 липня нашим воїнам вдалося завдати удару по нафтобазі "Польова" у Курській області Росії. Про це повідомили у пресслужбі Генерального штабу ЗСУ.

- Сьогодні вночі завдано удару по нафтобазі «Польова» в Курській області РФ. Так, за інформацією розвідки, у районі розташування об'єкта працювали засоби протиповітряної оборони супротивника. Надалі зафіксовано потужні вибухи та пожежу, ймовірно, зайнялися місткістю з нафтопродуктами,

Як зазначено у повідомленні, нафтобаза "Польова" складається з 11 резервуарів загальним обсягом 7000 кубічних метрів. Росіяни використовують її задля забезпечення потреб своєї армії. Також у Генштабі повідомили про потужні вибухи в районі електропідстанції у Курській області.

- Завдання, в рамках єдиного задуму, виконане силами та засобами Служби безпеки України (СБУ А) у взаємодії з іншими складовими сил оборони. Сили оборони продовжують вживати всіх заходів, щоб підірвати військово-економічний потенціал російських окупантів та змусити РФ припинити збройну агресію проти України, - йдеться у заяві.