Після виступу Трампа на Bitcoin 2024 різко обвалився біткоїн

Політик порівняв криптоіндустрію зі сталеливарною промисловістю 100 років тому.

REUTERS

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Дональд Трамп виступив на щорічній конференції Bitcoin 2024. У своїй промові він пообіцяв, що не дозволить продати жодного з 213 239 BTC, конфіскованих владою країни і які зберігаються на урядових гаманцях. Трансляція заходу велася на YouTube.

- Політика моєї адміністрації полягатиме у збереженні 100% усіх біткоїнів, які уряд США нині утримує чи придбає в майбутньому. Це стане основою для стратегічного національного резерву, заявив Трамп.

Республіканський кандидат обіцяв покласти край війні із цифровими активами, зробивши США криптовалютною столицею світу. Він висловив повагу біткоін-спільноті та порівняв криптоіндустрію зі сталеливарною промисловістю 100 років тому, підтримав сектори майнінгу та стейблкоїнів.

- Якщо ми не приймемо криптовалюту та технологію біткоїну, це зроблять Китай та інші країни. Вони домінуватимуть, а ми не можемо дозволити Китаю домінувати, - сказав Трамп.

На думку Трампа, "одного прекрасного дня" біткоїн обжене золото і срібло з ринкової капіталізації, оскільки це "чудо технологій, співробітництва та людських досягнень". Він пообіцяв призначити на посаду голови SEC людину, яка не буде "блокувати майбутнє США", і створити консультативну раду з біткоїна та криптовалютам після вступу на посаду.

Після виступу біткоїн впав до 66 650 доларів, але невдовзі трохи відновився. Зараз перша криптовалюта торгується на рівні 67 500 доларів – нижче, ніж перед виходом Трампа на сцену.