У Малі повстанці ліквідували десятки бойовиків ПВК "Вагнер"

Солдати урядової армії також зазнали великих втрат.

x.com/FahrettinAltay

В африканській Республіці Малі туарегські повстанці атакували та завдали серйозних втрат солдатам та найманцям російської приватної військової компанії "Вагнер". Про це пише Reuters.

Повстанський рух "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD) повідомив, що його бійці захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен. Малійська армія заявила про загибель двох своїх солдатів та поранення десяти у цих зіткненнях. Водночас армія ліквідувала близько 20 повстанців. Російські пабліки повідомили про загибель у боях у Малі адміністратора пропагандистського Telegram-каналу GREY ZONE з позивним "Білим".

Туареги - етнічна група, яка проживає в Сахарі, особливо на півночі Малі. Багато туарегів почуваються ущемленими урядом. У 2012 році угруповання розпочало повстання проти малійської хунти, проте воно було перехоплене ісламістськими угрупованнями. 2015 року туареги підписали мирну угоду з урядом Малі, але наприкінці 2022 року CSP-PSD вийшла з переговорів.