Зеленський доручив покращити реабілітацію поранених та звільнених із полону

Зеленський підкреслив, що "все, що може бути оцифроване, має бути оцифроване".

facebook.com/zelenskyy.official

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні потрібно покращити процеси реабілітації поранених військових, а також звільнених із полону захисників. У зв'язку з цим Міністерство оборони та Генеральний штаб Збройних сил до кінця 2024 року мають розгорнути медичну інформаційну систему (МІС), щоб цифровізувати процеси реабілітації поранених та звільнених із полону. Про це сказав Зеленський під час виступу на першому щорічному міжнародному конгресі з питань військової медицини та ментального здоров'я.

- Треба бути уважнішими до поранених. Бути уважнішими до тих, хто повернувся з російського пекла. Мова про механізми реінтеграції звільнених із полону бійців, створення центру реінтеграції та забезпечення відновлення військовослужбовців. Все, що може бути оцифроване, має бути оцифроване, – зазначив він.

Глава держави доручив уряду забезпечити фінансування для створення сучасного реабілітаційного госпіталю з модулем реінтеграції звільнених із полону та стабілізаційних пунктів для безперебійного надання медичної допомоги у зоні ведення бойових дій.