Дрони ГУР вразили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 на аеродромі "Оленья"

На військових об'єктах РФ уночі лунали вибухи.

wikipedia.org

У ніч на 27 липня дрони української розвідки атакували нафтопереробний завод та три військові аеродроми в Росії. На аеродромі "Оленья" було пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у спецслужбах.

Як зазначають джерела, внаслідок попадання аеродромом "Оленья" попередньо зафіксовано пошкодження далекого надзвукового бомбардувальника-ракетоносця ТУ-22М3. Цей аеродром розташований від українського кордону на відстані близько 1800 км.

Відомо також, що в результаті операції ГУР атакували військові аеродроми в місті Енгельс Саратовської області, військовий аеродром "Дягілєво" в Рязанській області та аеродром "Оленья" в Мурманській області. Також внаслідок атаки дронів-камікадзе було вражено нафтопереробний завод у Рязані. За словами очевидців, перші вибухи на території аеродрому "Дягілєво" прогриміли близько 6:00 за місцевим часом. На цьому аеродромі дислокується 43 центр бойового застосування та перенавчання ворожого льотного складу. Тут, зокрема, базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78, неподалік розташований авіаційний ремонтний завод.

Вибухи на аеродромі "Енгельс", де розташована російська стратегічна авіація, пролунали близько 8:00. У місцевих пабликах зазначають, що російські сили ППО безуспішно намагалися збити безпілотників. Результати влучень БПЛА щодо інших ворожих військових об'єктів уточнюються.