Українці прощаються з ексмером Умані Олександром Цебрієм, який загинув на фронті

Воїн помер на руках у своїх побратимів після тяжкого бою.

facebook.com/Oleksandr.Tsebriy/

В Умані Черкаської області розпочалася церемонія прощання з колишнім мером Олександром Цебрієм, який загинув на полі бою на Донецькому напрямку. Провести в останній шлях колишнього колегу прибув і мер Києва Віталій Кличко. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

- Сьогодні в Умані прощаються з Олександром Цебрієм, який героїчно загинув на фронті на Донбасі. Пробачитися і вшанувати пам'ять Героя прийшло багато городян, приїхали мери деяких міст України, представники Асоціації міст України. Вічна пам'ять Олександру! Щирі співчуття родині та близьким… Дякуємо за захист! Слава українським Героям, які ціною свого здоров'я та життя захищають нашу державу!, – написав Кличко.

Олександр Цебрій був на посаді мера з 2015 до 2020 року. У лютому 2022 року він приєднався до ЗСУ та став на захист українського народу. 50-річний градоначальник командував кулеметним взводом 58-ї окремої мотопіхотної бригади. 24 липня він загинув від важких поранень під час бою на Донбасі. У березні президент України нагородив Цебрія орденом "За мужність" ІІІ ступеня.