Пов’язаний із Ситником і Шабуніним: ЗМІ назвали прізвище чиновника, якому передавали $700 тис

Стали відомі деталі скандального затримання екс-працівника Бюро економічної безпеки під час передачі хабаря у $700 тис від фінансової компанії за вплив на детективів БЕБ. Перемовини із бізнесом вів директор департаменту безпеки Агенції оборонних закупівель Олександр Багатіков, який і відправив посередника на отримання хабаря. Про це повідомило джерело в Офісі Генерального прокурора, повідомляє «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, учора правоохоронці затримали колишнього аналітика БЕБ, а нині працівник департаменту безпеки Агенції оборонних закупівель, на отриманні $100 тис. – це був перший транш за вирішення питання, аби не притягувати до кримінальної відповідальності представників великої мережі пунктів обміну валют. Згодом йому мали передати ще $600 тис.

Як відомо, місяць тому заступником керівника Агенції оборонних закупівель був призначений Артем Ситник. І, як стверджують джерела «Закон і Бізнес», саме він сприяв призначенню О.Багатікова на нову посаду.

Нагадаємо, що Артем Ситник раніше рішенням суду був визнаний корупціонером та внесений до відповідного реєстру по ч.1 ст.1725КпАП «Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків».

Крім того, як з'ясували ЗМІ, після окупації Криму родина Ситника продала там земельну ділянку (Б-65 у садовому товаристві «Міраж» у Нахімівському районі Севастополя). Фактично А.Ситник визнав Крим російським, оскільки уклав угоду на російському нотаріальному бланку, за російськими законами та сплатив податки до бюджету країни-агресора. Тобто, може бути звинувачений у колабораційній діяльності.

Також, як повідомляє «Закон і Бізнес», Артем Ситник сприяв ухиленню від проходження військової служби Віталію Шабуніну — очільнику Центру протидії корупції. Адже на підставі, зокрема, звернень Ситника Шабунін нібито перебував у відрядженні в НАЗК. Причому згодом в агентстві відхрестилися від таких листів. Як наслідок, Державне бюро розслідування порушило проти В.Шабуніна кримінальне провадження за фактом підробки документів від НАЗК.

«Прикметно, що після призначення А.Ситника до Агенції В.Шабунін почав позитивно висловлюватися про діяльність цієї установи. Останній також значиться у Реєстрі корупціонерів», - додає «Закон та Бізнес».