Олімпіада-2024: українець Халматов здобув першу перемогу з дзюдо

Наш спортсмен тріумфально здобув перемогу над представником Казахстану, але згодом програв його земляку.

instagram.com/khalmatov_dilshot/

У французькому Парижі стартували літні Олімпійські ігри. Першого дня українська збірна успішно представила нашу країну - дзюдоїст Дільшот Халматов приніс команді першу перемогу. Про це повідомляє Тribuna.

Так, український дзюдоїст Дільшот Халматов виступив у 1/16 фіналу Олімпіади-2024. Він здобув перемогу над Достоном Рузієвим з Узбекистану з рахунком 1:0. Обидва спортсмени отримали попередження під час поєдинку. Таким чином, Дільшот вийшов у 1/8 фіналу, де його суперником стане Елдос Сметов із Казахстану, який на початку турніру переміг нідерландця Торніке Чакадоеа.

Однак в поєдинку зі Сметовим дзюдоїстом не вдалося здобути перемогу. Він настав суперника з рахунком 0:1. В результаті українець завершує свої виступи на змаганнях.

Дільшот Халматов виступає у ваговій категорії до 60 кг. 26-річний українець виборов срібну медаль на чемпіонаті Європи 2023 року. На його рахунку багато нагород, у тому числі "срібні" медалі з турнірів Великого шлему в Баку (2022 рік) та в Анталії (2023 рік). Також Халматов завоював золоту медаль на Гран-прі у Загребі у 2023 році та взяв срібло на Гран-прі у Лінці.