Зірка "Всі жінки – відьми" Аліса Мілано поспілкувалася з медпрацівниками "Охматдиту"

В епізоді українські лікарі розповіли Мілано про події незадовго до ракетного удару та що відбувалося після "прильоту" у стінах лікарні.

Dimitrios Kambouris/Getty Images

Зірка серіалу "Всі жінки – відьми" та амбассадор UNITED24 Аліса Мілано поспілкувалася з лікарями «Охматдиту», які працювали на зміні під час російського ракетного удару по лікарні 8 липня 2024 року. Зустріч відбулася 25 липня у рамках подкасту Мілано Sorry Not Sorry. Про це повідомляється на сторінці фандрейзингової платформи у Instagram.

На зв'язок з артисткою вийшли генеральний директор «Охматдиту» Володимир Жовнір, лікар-анестезіолог відділення інтенсивної терапії Ганна Ісаєва та щелепно-лицьові хірурги Олег Голубченко та Ігор Колодка, а також заступник керівника Офісу Президента України Олена Ковальська.

- Уявіть, що ви виконуєте цю роботу просто в зоні бойових дій, коли вашу країну незаконно захоплює авторитарна держава з величезною армією та без моральних принципів. Уявіть, що вас хвилює не лише те, чи врятує дітей лікування, а й те, чи не помрете ви самі, просто виконуючи свою роботу у місці, яке взагалі-то має бути безпечним, - сказала в подкасті Алісса Мілано.

В епізоді українські лікарі розповіли Мілано про події незадовго до ракетного удару та що відбувалося після "прильоту" у стінах лікарні. Зокрема, про те, як укривали дітей подушками та ковдрами від уламків, намагалися захистити їх собою та продовжували оперувати п'ятимісячне немовля.

– Лікувати дітей — це дуже велика відповідальність, а під час війни — у декілька разів більша, бо є багато моментів, які від тебе не залежать: вимкнення електроенергії, води, інших критичних систем для забезпечення пацієнта. І це дрібниці у порівнянні з ракетними атаками на українські лікарні. Для мене найстрашніше сказати батькам, що я як медик не зміг нічого зробити й дитина померла. Коли йде війна, ризик сказати, що я не міг врятувати дитину, бо у лікарню потрапила ракета, зростає у мільйони разів, - зазначив генеральний директор „Охматдиту“ Володимир Жовнір, який у момент атаки перебував у своєму кабінеті.

Заступник керівника Офісу Президента України Олена Ковальська також уточнила, що збір на відновлення лікарні був найшвидшим в історії платформи. Протягом одного дня українцями та громадянами інших країн було зібрано понад 7,5 мільйонів доларів. Підтримати медичний напрямок, зробивши пожертву, можна за посиланням: http://u24.gov.ua/donate/humanitarian

Внаслідок ракетного удару по "Охматдиту" руйнування зазнали п'ять корпусів медичного закладу, корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій повністю обрушився. Там загинули 2 особи, ще 32 постраждали. Через дві доби в лікарні помер хлопчик, який на момент ракетного удару перебував у критичному стані у відділенні реанімації.

Аліса Мілано приєдналася до UNITED24 23 травня 2024 року. Актриса висловила підтримку українцям та засудила Росію за військове вторгнення до нашої країни. Як посол вона підтримуватиме напрям «Освіта та наука».

Мілано 51 рік. Вона найбільш відома за ролями Саманти Мічеллі у ситкомі "Хто тут бос?", Дженніфер Мачіні в "Мелроуз Плейс", Фібі Холлівелл у телесеріалі "Всі жінки – відьми" та Савани Девіс у телесеріалі "Коханки".